Чотири міфи про безпілотні автомобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чотири міфи про безпілотні автомобілі

Технології&Авто
1067
Поки на ринку ще немає безпілотних автомобілів, але люди вже побоюються того моменту, коли водії опиняться на пасажирських місцях, а робомобілі стануть повноправними користувачами доріг та інтернету.
Для них потрібні нові дороги
Насправді для них не потрібно навіть окремих виділених ліній. Інакше пропадають будь-які переваги від появи повноцінного автопілота. ШІ всередині автомобілів повинен бути розвинений настільки, що зможе пересуватися будь-якими дорогами.
Тільки нові автомобілі отримають перевагу
Якщо відмовитися навіть від найменших оновлень обладнання, то цей міф близький до реальності, але розвиток технологій дозволить і старим автомобілям забезпечити власникам переваги розумного транспорту. Точно так само, як можна поліпшити старий комп’ютер, докупивши потрібні плати, старий автомобіль можна зробити розумнішим.
Сучасна інфраструктура застаріла
Цей міф стосується того, що автомобілі без водіїв зберуть всі ями і вибоїни на дорогах, і для нормального запуску автономного транспорту потрібен повний ремонт усього дорожнього покриття. В іншому випадку неминучі численні поломки і аварії, спричинені поганими дорогами.
Автопілоти небезпечніші, ніж живі водії
Ця теза спростовується тим, що, згідно з опитуваннями, 69% водіїв вважають, що ШІ управляє транчпортом краще від людини. І справді, в роботу автопілота не закладені інтуїція і шосте відчуття. Він ґрунтується лише на реальних фактах.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас