Дрібні банки зможуть обслуговувати бюджетників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дрібні банки зможуть обслуговувати бюджетників

Фондовий ринок
540
Суд дозволив банкам з активами до 1% брати участь в конкурсі на обслуговування бюджетників.
Як повідомляє прес-служба НАБУ, безпосередньо рішення суду у справі 826/16693/16 стосується вимог допуску банків до участі в конкурсі на визначення уповноважених банків на право обслуговування пенсій, грошової допомоги та заробітної плати працівникам бюджетних установ.
Банки з активами до 1% від усієї банківської системи відстояли своє право в подальшому обслуговувати сегмент бюджетних виплат і брати участь в конкурсі на визначення уповноважених банків на рівних конкурентних умовах з державними банками, банками з активами понад 1℅ активів і банками з іноземним капіталом.
«Якщо банк виконує економічні нормативи Національного банку, має достатній рівень капіталу, пройшов стрес-тести регулятора і виконує всі зобов’язання перед своїми клієнтами – його діяльність не повинна обмежуватися штучними адміністративними перешкодами», – зазначила виконавчий директор НАБУ Олена Коробкова.
 
Як повідомлялося, Мінфін визначив новий список банків, через які здійснюватиметься виплата заробітної плати бюджетникам, пенсій і грошової допомоги. Однак через те, що 11 січня суд скасував жорсткі вимоги до зарплатних банків, Мінфін вирішив не публікувати список обраних, з яких вилучені всі невеликі банки.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас