Аграрний фонд виграв судову справу про відшкодування 5,7 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аграрний фонд виграв судову справу про відшкодування 5,7 млн грн

Фондовий ринок
225
Господарський суд Донецької області задовольнив позов ПАТ “Аграрний фонд” щодо відшкодування збитків з боку ТОВ “Крамат ЛТД” (ТОВ “Сім Інвестторг”) у розмірі 5,7 млн грн. З них 4,8 млн грн – основна сума боргу, на яку не було поставлено зерно та 878 тис. грн – пеня.
Про це повідомляє прес-служба підприємства.
Рішення Господарського суду Донецької області у справі №905 / 167/17 було прийнято 8 лютого 2017. Відповідна інформація розміщена на порталі Єдиного державного реєстру судових рішень.
Як повідомлялося раніше, у вересні 2016 року ПАТ “Аграрний фонд” з власної ініціативи звернулося з заявою до правоохоронних органів та ініціювало досудове розслідування з приводу недопоставки зерна компанією ТОВ “Сім Інвестторг”.
ТОВ “Сім Інвестторг”, з метою уникнення відповідальності за невиконання договору та розтрату коштів ПАТ “Аграрний фонд”, змінило місцезнаходження товариства та його найменування, зареєструвавши його у Донецькій області під назвою ТОВ “Крамат ЛТД”.
ТОВ “Сім Інвестторг” (ТОВ “Крамат ЛДТ”) недопоставило ПАТ “Аграрний фонд” 1,12 млн тонн зерна другого класу, завдавши державі в особі ПАТ “Аграрний фонд” збитків на суму 4,8 млн грн.
З метою захисту своїх порушених прав, ПАТ “Аграрний фонд” були подані заяви до правоохоронних органів Львівської області, а згодом – після перереєстрації ТОВ “Сім Інвестторг” в Донецькій області та перейменування на ТОВ “Крамат ЛТД”, був поданий позов до Господарського суду Донецької області.
Таким чином, наголошуємо, що ПАТ “Аграрний фонд” – підприємство державного сектору економіки, яке в своїй діяльності сповідує принципи відкритості та прозорості та працює виключно на ринкових засадах. Один з найголовніших принципів роботи Товариства – недопущення корупційних порушень як з боку самого Товариства, так і його контрагентів, клієнтів.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас