МВФ як і раніше погоджує з усіма підписантами меморандум співпраці з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ як і раніше погоджує з усіма підписантами меморандум співпраці з Україною

Казна та Політика
456
Міжнародний валютний фонд (МВФ) як і раніше погоджує з владою України меморандум про співпрацю, повідомив офіційний представник Фонду Джеррі Райс.
“У цьому немає нічого незвичайного: іноді вирішення певних питань вимагає деякого часу. Виходячи з цього планується і дата засідання Ради директорів Фонду”, – сказав він.
“Як тільки документ буде доопрацьований, пропозицію завершити черговий перегляд програми EFF буде представлено Раді директорів Фонду в найближчі тижні”, – додав він.
Представник МВФ при цьому зазначив, що Фонд продовжує спілкування з усіма підписантами документа, в тому числі Міністерством фінансів, Кабінетом міністрів, Національним банком України та Адміністрацією президента.
“Ми контактуємо з усіма”, – сказав Д.Райс.
Як повідомлялося, відкрита МВФ в березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько $17,25 млрд) з першим траншем в $5 млрд спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншів по SDR1,18 млрд (близько $1,65 млрд) і зменшення квартальних траншів в 2016-2018 рр. до SDR0,44 млрд ($0,61 млрд).
Україна змогла отримати з невеликою затримкою другий транш за цією програмою на $1,7 млрд на початку серпня 2015 року, після чого виникла тривала пауза в зв’язку з невиконанням ряду умов, політичною кризою і зміною уряду.
Після приходу нового Кабміну на чолі з Володимиром Гройсманом в квітні 2016 року переговори про продовження фінансування було відновлено, проте МВФ вирішив виділити третій транш у розмірі $1 млрд тільки в середині вересня.
Згідно з переглянутим графіком фінансування, подальше виділення коштів планувалося щоквартально за підсумками виконання критеріїв ефективності, зокрема, четвертий транш в розмірі $1,3 млрд – в середині листопада 2016 року. Найбільший транш планується в першому кварталі 2017 року – більше $1,986 млрд, після чого розмір двох наступних буде скорочений до $1,33 млрд, а решти п’яти – до $735 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас