В Україні з'явився реєстр чиновників з сумнівними деклараціями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні з'явився реєстр чиновників з сумнівними деклараціями

Казна та Політика
644
Громадська організація “Громадський люстраційний комітет” почала формування реєстру осіб, до декларацій яких у громадськості виникають запитання.
Реєстр буде оновлюватися щотижня.
Про це повідомляє прес-служба громадської організації.
“Для кожного чиновника в реєстрі формується профіль, який містить інформацію про орган влади, посаду (на момент внесення до реєстру), посилання на декларацію, короткий виклад питань до декларації, які стали підставою для внесення, а також додаткові матеріали”, – йдеться в повідомленні.
Щодо кожного чиновника, який потрапляє в цей реєстр, Організація відправляє заяву про правопорушення або звернення в Національне антикорупційне бюро/Національне агентство з питань запобігання корупції з проханням провести перевірку, а самому декларанту – лист з проханням пояснити походження майна або статків.
Їхні відповіді, як і реакція відповідних органів, буде оприлюднена в реєстрі, обіцяють в громадській організації.
“Ми створюємо цей реєстр для того, щоб суспільство домоглося покарання і вигнання з влади всіх, хто не може пояснити походження своїх доходів”, – пояснила глава ради Громадського люстраційного комітету Олександра Дрік.
В організації зазначили, що реєстр осіб з сумнівними даними в деклараціях є частиною Люстраційного реєстру, створеного два роки тому.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас