Співробітники Apple в квітні розпочнуть переїзд до нової штаб-квартири в долині Санта-Клара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Співробітники Apple в квітні розпочнуть переїзд до нової штаб-квартири в долині Санта-Клара

Фондовий ринок
370
Переїзд співробітників американської штаб-квартири Apple в новий кампус Apple Park в долині Санта-Клара почнеться в квітні, йдеться в прес-релізі компанії.
На переміщення більш ніж 12 тис. осіб буде потрібно близько півроку, при цьому будівельні роботи завершаться лише до кінця літа.
Apple Park, розташований на території понад 700 тис. кв. метрів, задумувався ще засновником компанії Стівом Джобсом як центр творчих рішень і спільної роботи. Apple назвала театр нового кампусу на честь С. Джобса: зал на 1 тис. місць являє собою скляний циліндр висотою близько 7 метрів і діаметром близько 50 метрів. Steve Jobs Theater розміщений на вершині пагорба, в одній з найвищих точок Apple Park.
Головна будівля у формі кільця нагадує літаючу тарілку, для її фасадів використані найбільші панелі з вигнутого скла в світі. Площа офісних приміщень головної будівлі перевищує 260 тис. кв. метрів.
Apple особливо відзначає, що будівлі нової штаб-квартири будуть в числі найбільш енергоефективних в світі, вони повністю працюють на відновлюваній енергії. На даху встановлені сонячні панелі на 17 МВт. Протягом дев’яти місяців року вентиляція буде природною – для будівлі не будуть потрібні ані опалення, ані кондиціонування.
На території кампусу також розміститься центр для відвідувачів з фірмовим магазином Apple і кафе, фітнес-комплекс для співробітників, дослідницькі центри і лабораторії. Компанія забезпечила озеленення і благоустрій території, включаючи фруктовий сад, луг і ставок, пішохідні та бігові доріжки простягнуться більш ніж на 3 км по парковій зоні.
Проект розроблявся Apple спільно з британським архітектурним бюро Foster + Partners.
Акції Apple подорожчали на 22,3% за останні три місяці і на 41% за минулий рік, оновивши історичний максимум 21 квітня – $136,7. Капіталізація найдорожчої компанії світу перевищує $717 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас