Арештантам теж доведеться платити за комуналку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Арештантам теж доведеться платити за комуналку

Світ
3312
Вартість утримання засуджених буде відніматися з їхніх зарплат і пенсій.
Українські тюрми не залишилися в стороні від загального комунального ажіотажу – вони теж готують своїм «постояльцям» космічні платіжки.
21 лютого набула чинності постанова Кабміну №80 «Про затвердження порядку відшкодування вартості витрат на утримання засуджених». У документі чорним по білому написано, що засуджені повинні самі платити за своє утримання за гратами. Гроші будуть утримувати з зарплат, пенсій і «іншого доходу», який отримують арештанти.
Згідно з постановою, вартість життя за гратами включає дві головні складові: житлово-комунальні та побутові послуги.
Список перших, загалом, однаковий, як у в’язниці, так і на волі: централізоване водопостачання та водовідведення, газ, світло, опалення, а також вивезення сміття і «послуги з утримання споруд та прибудинкових територій».
Більш цікавий другий список – побутових послуг. Доступному арештантам сервісу позаздрить будь-який будинок побуту середньої руки. Тут все: від ремонту взуття, одягу і «побутових текстильних виробів» (очевидно, килимів) до реставрації меблів, ремонту електроніки та побутової техніки, прання, хімчистки, перукарні та ін.
Загальний рахунок за отриманий комфорт і облаштований побут ув’язненим виставлятимуть раз на місяць. Методику розрахунку і тарифікацію має окремо затвердити Мін’юст.
Отримані кошти пенітенціарна установа має перераховувати до спеціальних фондів держбюджету.
Цікаво, чи зможуть засуджені опротестовувати рахунки, чи їм доведеться платити будь-які виставлені суми? І якщо так, чи вистачить їхніх досить скромних заробітків для покриття комуналки, що подорожчала, або ж арештанти, як і пересічні українці, будуть накопичувати борги.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас