Україна уникла позову від американської фармкомпанії на $800 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна уникла позову від американської фармкомпанії на $800 мільйонів

Світ
949
Україна підписала мирову угоду з американською фармацевтичною компанією Gilead Sciences Inc. щодо препарату Sovaldi для лікування гепатиту С.
Про це повідомила в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.
“Мирова угода, підписана сьогодні вранці, разом з нашими колегами з Gilead розширить доступ українців до ліків від гепатиту С за доступними цінами, в тому числі і в аптеках”, – сказала вона.
Міністр юстиції Павло Петренко зазначив, що підписання мирової угоди дозволило Україні уникнути позову компанії на суму $800 млн.
Вартість однієї упаковки препарату, закупленої через міжнародні організації буде становити $250.
У свою чергу голова благодійного фонду Пацієнти України, Дмитро Шерембей наголосив, що ціна даного препарату в аптеках дорівнює 10 тис. грн за упаковку, в той час як вартість генерика Гратециано, реєстрація якого скасована наказом МОЗ 22 лютого, дорівнює 15 тис. грн.
У цілому, курс лікування гепатиту С препаратом Sovaldi в Україні буде коштувати приблизно $750. Курс лікування в Європі, за словами активіста, коштує близько $60 тис. в США – $70 тис.
Старший віце-президент компанії Gilead Кліффорд Семюел зазначив, що враховуючи важку економічну ситуацію в Україні, рівень ВВП, темпи поширення хвороби Україна була включена в глобальну програму доступності Gilead, що значно знижує ціни для України на препарати Sovaldi і Harvoni.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас