У світі зростає кількість ісламських банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У світі зростає кількість ісламських банків

Фондовий ринок
806
У світі зростає кількість ісламських банків.
Загальний обсяг їхніх активів станом на 2016 рік оцінюється в $1,5 трлн.
Банківський бізнес на засадах ісламу присутній в 60 країнах світу, загальний обсяг його активів станом на 2016 рік оцінюється в $1,5 трлн проти приблизно $100 млрд в кінці 1990-х років.
У 14 державах Близького Сходу та Азії, включаючи Малайзію, Кувейт і Саудівську Аравію, він системно важливий, оскільки його частка в активах банківського сектору в цілому перевищує 15%, повідомляє ТАСС.
Такі цифри наводяться в новій довідці МВФ, поширеній у вівторок у зв’язку з “недавнім схваленням” керівництвом Фонду набору рекомендацій щодо зміцнення фінансової стабільності в країнах, де поширене надання банківських послуг на ісламській основі.
Згідно з документом, в світі в цілому частка ісламських банків становить поки що менше 2%.
Однак вона “швидко зростає і привертає все більшу увагу регуляторів і політичного керівництва”.
Відповідно, МВФ закликає тепер до повсюдного впровадження стандартів, прийнятих в 2015 році під егідою куала-лумпурської Ради з ісламських фінансових послуг, і усунення “наявних регулятивних прогалин”.
Серед них згадуються вироблення дієвих механізмів врегулювання ситуації з проблемними банками, створення фінансових “страхувальних мереж”, прискорення випуску таких якісних суверенних активів, як сукук (ісламські держоблігації).
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас