Насалик повідомив, як замінять 1 млн тонн антрациту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Насалик повідомив, як замінять 1 млн тонн антрациту

Енергетика
2857
Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик на засіданні Кабінету Міністрів розповів про запроваджені урядом заходи із заміщення антрацитової групи вугілля.
Зокрема, за словами Насалика, у травні була започаткована програма переведення 2 і 5 енергоблоків Зміївської ТЕС на ПАТ «Центренерго» з антрацитової групи вугілля на використання вугілля марки «Г» і «ДГ».
«Ця програма буде завершена вже протягом ІІ і ІІІ кварталів цього року. Дана програма дає можливість замістити 1 млн тонн антрацитової групи вугілля на марку газової групи», – наголосив міністр.
За його словами, у вересні 2017 року планується завершення проекту «Будівництво повітряної лінії 750 кВ Запорізька АЕС – Каховська». «Програма дає змогу додатково замістити 250 тис. тонн вугілля щомісяця. Тобто, якщо вона входить за планом у вересні, то до кінця року можна зекономити 750 тис. тонн антрацитової групи вугілля», – наголосив Насалик.
Крім того, як повідомив міністр, влітку минулого року введена в експлуатацію високовольтна повітряна лінія «Рівненська АЕС – підстанція «Київська», яка дала можливість вирішити два питання: «відкрити можливості потужностей Рівненської та Хмельницької АЕС і замістити 1,4 млн тонн антрацитової групи вугілля».
Також, за його словами, триває впровадження вже другого проекту з будівництва гідроакумулювальних станцій на Дніпровській АЕС. «Разом ці два проекти дають економію 700 тис. тонн вугілля», – підкреслив міністр.
«Тому, якщо зібрати всі ці проекти разом, то заміщення склало близько 3 млн тонн», – підсумував Насалик та наголосив на продовженні реалізації урядової програми щодо диверсифікації джерел постачання антрацитової групи вугілля.
Крім того, міністр ще раз підкреслив, що надзвичайні заходи в енергетичному секторі запроваджені з метою стабілізації роботи в умовах блокади об’єднаної енергосистеми України та мінімізації використання антрацитової групи вугілля на теплових генераціях.
За його словами, «стабілізація ситуації в атомній промисловості плюс вжиті заходи дає можливість перейти на споживання від 40 тис. тонн вугілля антрацитової групи вугілля до 17-18 тис. тонн».
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас