Фактор 3200: в Кабміні пояснили, чому Україна у виграші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фактор 3200: в Кабміні пояснили, чому Україна у виграші

Казна та Політика
2527
Підвищення мінімальної зарплати в Україні до 3200 грн вже дало свої перші позитивні результати, незважаючи на страшні прогнози, які поширювали в суспільстві.
Про це заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко.
“Я пам’ятаю всі ці істерики про те, як буде погано, коли підвищиться мінімальна зарплата, що це буде катастрофа, зростання безробіття, тиск на бізнес, зменшення надходжень до бюджету і так далі і таке інше. Але я хочу констатувати, що у нас вже є перші позитивні наслідки підвищення мінімальної зарплати”, – сказав він.
Так, за словами Розенка, надходження єдиного соціального внеску (ЄСВ) в перші місяці 2017 року в порівнянні з аналогічним періодом минулих років зросло на 50%.
Що стосується рівня безробіття, то після підвищення “мінімалки” жодне підприємство в Україні не оголосило про своє закриття і про масове скорочення персоналу.
“І зараз вже можна говорити, що вимога про збільшення заробітної плати до 3200 грн виконується в Україні практично в повному обсязі як у бюджетних, так і в небюджетних установах. Так, є скарги і претензії, але ми кожну скаргу перевіряємо і працюємо по кожній окремій ситуації”, – зазначив віце-прем’єр.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас