Польща змінить систему працевлаштування іноземців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща змінить систему працевлаштування іноземців

Світ
1749
Зараз в країні працює система, яка дозволяє працювати до 6 місяців без оформлення дозволу на роботу.
Міністерство праці, сім’ї та соціальної політики Польщі пропонує оновити закон «Про сприяння працевлаштуванню», яким передбачається суттєва зміна процедури працевлаштування українців.
Про деталі пропонованих змін в інтерв’ю газеті «Наш вибір» розповіла експерт з питань легалізації перебування, голова Фонду розвитку «Поза межами» Ксенія Наранович.
У Польщі вже понад 10 років функціонує система заяв, яка дозволяє громадянам кількох країн працювати до 6 місяців без оформлення дозволу на роботу. Така система діє для громадян Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови, РФ і України.
Зміни, які пропонується внести до закону «Про сприяння працевлаштуванню», стосуються системи заяв.
Як пояснює Ксенія Наранович, питання заяв тепер буде регламентуватися законом, а не наказом. Практика заяв, яка спочатку планувалася як тимчасова, стане постійною.
«У проекті закону обмежується коло юридичних осіб, які в принципі можуть оформляти дозволи на роботу, дозволи на сезонну роботу (новий тип дозволу, який вводиться згідноз євросоюзною директивою – ред.) і заяви», – розповідає експерт. Зокрема, тепер матиме значення, чи мав роботодавець проблеми з Установою соціального страхування.
Крім того, заяви стануть платними – 30 злотих (близько 7 євро).
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас