Мінфін оголосив конкурс на фінрадника з управління держборгом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін оголосив конкурс на фінрадника з управління держборгом

Казна та Політика
276
Міністерство фінансів оголосило відбір фінансового радника з питань управління державним боргом і здійснення зовнішніх позик.
Про це йдеться в повідомленні міністерства.
З метою ефективного управління державним боргом Міністерство фінансів відповідно до ст. 16 Бюджетного кодексу планує залучити фінансового радника з питань управління державним боргом і для зовнішніх позик.
Потенційні претенденти повинні подати пропозиції з надання послуг фінансового радника, які в тому числі повинні містити наступну інформацію: досвід компанії з надання таких послуг за останні 10 років, в тому числі для держав, які співпрацюють в рамках програм МВФ; участь в розміщенні компанією облігацій на міжнародних ринках капіталу для суверенних позичальників за останні 10 років під час надання послуг фінансового радника; торгівля/володіння зовнішніми зобов’язаннями України за останні 5 років; досвід роботи в країнах Східної Європи і в країнах СНД, в тому числі в Україні; орієнтовна вартість і пропонований перелік послуг фінансового радника.
Вказану інформацію Мінфін просить надсилати на електронну адресу: debtpolicy@minfin.gov.ua до 23 лютого 2017 включно.
Як повідомлялося, раніше Міністерство фінансів заявило, що має намір вийти на зовнішні ринки позик в другій половині 2017 року.
У жовтні 2015 року власники 13 з 14 випусків суверенних і гарантованих державою єврооблігацій на загальну суму 14,36 млрд доларів і 0,6 млрд євро підтримали їх реструктуризацію.
Тоді згоди не було отримано тільки за єврооблігаціями на 3 млрд доларів з погашенням в грудні 2015 року, які були викуплені Росією.
Нові суверенні єврооблігації були випущені 12 листопада 2015 р. на загальну суму 11,95 мільярда доларів з погашенням в 2019-2027 роках під 7,75% річних, а державні деривативи – на 2,92 млрд доларів.
Процентний дохід нараховується і виплачується двічі на рік – 1 березня і 1 вересня, починаючи з 1 березня 2016 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас