Міненерго покладає надію на ручне управління системою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міненерго покладає надію на ручне управління системою

Енергетика
236
Розпорядження уряду щодо надзвичайних заходів на ринку електроенергії дасть можливість перейти до ручного управління в енергосистемі.
Про це в Івано-Франківську на засіданні ради з просування експорту при Мінекономрозвитку сказала перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Галина Карп.
«Сьогодні енергосистема працює в стабільному і нормальному режимі. Мета цього розпорядження (щодо надзвичайних заходів на ринку електроенергії – ред.) – напрацювання спільних дій центральних і місцевих органів влади для досягнення балансу між виробництвом та споживанням електричної енергії.
Якщо у звичайному режимі теплова генерація працювала у конкурентному середовищі, і період навантажень, включення блоків, проходив відповідно до режимів цінових пропозицій, то після прийняття цього розпорядження створена можливість перейти до ручного управління, тобто максимально завантажити ті блоки, які працюють на газовому вугіллі, яке виробляють на підконтрольній території, і розвантажити ті блоки, які працюють на антрацитовому вугіллі, і максимально включити нашу атомну енергетику», – повідомила Карп.
Вона зауважила, що розпорядження уряду має запобігти надзвичайній ситуації в енергосистемі країни і збалансувати її. Термін дії цього розпорядження – місяць.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас