В Іспанії і Франції зростає держборг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Іспанії і Франції зростає держборг

Світ
582
Заяви Європейського центрального банку стали сигналом для зниження прибутковості 10-річних облігацій Іспанії та Франції на 6 і 8 базисних пунктів. ЄЦБ заявив, що “обмежені і тимчасові відхилення” від ключових показників “були можливі й неминучі”.
В цих країнах збільшується державна заборгованість, і є ймовірність, що ЄЦБ вийде на купівлю додаткових обсягів облігацій, на цьому тлі і змінилася структура боргового ринку. Європейський центральний банк повинен зберігати тверду позицію, щоб заспокоїти ринки, і стежити за зростанням інфляції, як випливає з протоколу січневого засідання регулятора.
Підйом цін на енергоносії є тимчасовим і не призвів поки що до зростання цін на інші товари та послуги, тому ЄЦБ як і раніше необхідні значні стимулюючі заходи для пожвавлення стабільно млявої базової інфляції. Хоча член Керуючої ради ЄЦБ Ів Мерш закликав банк відмовитися від прогнозу низьких ставок, представники керівництва регулятора під час засідання вирішили його залишити, повідомив ЄЦБ в документі.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас