У ЄС закликали припинити блокаду Донбасу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ЄС закликали припинити блокаду Донбасу

Казна та Політика
1968
В Євросоюзі вважають, що блокада може призвести до серйозної енергетичної кризи. Європейський союз (ЄС) закликає припинити блокування залізничного сполучення на Донбасі.
Про це заявила прес-секретар верховного представника Євросоюзу з питань зовнішньої політики і безпеки Майя Косьянчич.
“Блокування залізничного сполучення між територіями, підконтрольними уряду, і тими, що на даний час непідконтрольні владі України, суперечить дуже необхідному інклюзивному підходу до громадян України, які проживають на непідконтрольних уряду територіях.
Відповідальні за початок блокади повинні негайно її припинити. Влада ж повинна вирішити цю проблему в пріоритетному порядку”, – зазначила Косьянчич. Вона підкреслила, що через блокаду зменшуються обсяги поставок вугілля з окупованих територій, в результаті цього функціонування найбільших електростанцій в Україні може опинитися під загрозою.
“Це може призвести до серйозної енергетичної кризи в країні, що зашкодить громадянам України по обидва боки лінії розмежування. З огляду на це, план заходів щодо окремих районів Донецької та Луганської областей, прийнятий Кабінетом міністрів України в січні, є важливим, оскільки полегшить життя місцевого населення” , – сказала Косьянчич.
Вона додала, що більша прозорість руху товарів через лінію розмежування на Донбасі є невід’ємною для боротьби проти нелегальної торгівлі та контрабанди.
“Ми закликаємо владу України посилити свої зусилля в цьому напрямку. Мінські домовленості залишаються основою мирного і довготривалого вирішення конфлікту, а ЄС продовжує рішуче підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України”, – підсумувала представник ЄС.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас