Порошенко висловився щодо блокади залізничних шляхів на Донбасі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко висловився щодо блокади залізничних шляхів на Донбасі

Казна та Політика
6574
“Дестабілізуючим фактором в останні дні, на жаль, стало перекриття залізничних шляхів сполучення з тимчасово окупованими територіями і спроби їх повної економічної блокади”, – сказав П.Порошенко на урочистих зборах, присвячених Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав в четвер у Києві.
Президент зазначив, що розуміє емоції суспільства, “втомленого від кількох років війни”.
“Але політиканам, які цією емоцією скористалися для свого егоїстичного вузькопартійного піару, я ніколи не вибачу цинізму і безвідповідальності”, – заявив П.Порошенко.
Глава держави додав, що влада обов’язково знайде шляхи розблокування поставок вугілля з непідконтрольних територій.
“Ми захистимо права громадян України і по цей бік, і по той бік лінії зіткнення. Я не дозволю демагогам створювати в країні образ держави, в якій панують анархія і отаманщина. Я не дозволю дестабілізувати ситуацію в зоні АТО, не дозволю розкладати фронт – адже це те, чого від нас чекає противник”, – резюмував П.Порошенко.
За його словами, в разі блокади держава втратить до $2 млрд валютної виручки з відповідними наслідками для курсу гривні.
При цьому П.Порошенко зазначив, що блокада поставок вугілля загрожує відключенням опалення в багатьох населених пунктах.
Крім того, глава держави сказав, що на окупованих територіях десятки тисяч шахтарів залишаться без роботи. “І значна частина з них, щоб вижити, заробити, піде куди? Правильно – до бойовиків. І цей рух вчора переконливо продемонструвало Головне управління розвідки”, – підкреслив президент.
“То що для нас краще: щоб вони працювали в шахтах чи стріляли в наших солдат?”, – Резюмував П.Порошенко, нагадавши, що Україна реалізує стратегію відновлення територіальної цілісності.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас