До 2020 року в Японії з'явиться сервіс безпілотників для літніх людей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До 2020 року в Японії з'явиться сервіс безпілотників для літніх людей

Технології&Авто
195
В Японії планують забезпечити доступ людей похилого віку та людей з обмеженими можливостями до безпілотного транспорту до 2020 року. Безпілотні автомобілі зможуть відвозити їх від місць відпочинку в магазини або лікарні.
Японський уряд хоче до 2020 року забезпечити літніх людей і людей з обмеженими можливостями безпілотним транспортом. Починаючи з наступного фінансового року, будуть внесені необхідні для цього законодавчі зміни, пише Asian Review.
У 2017 році безпілотні автомобілі з’являться приблизно в 10 областях Японії, наприклад, близько зон відпочинку недалеко від шосе. Вони зможуть відвозити людей з обмеженими можливостями в магазини і лікарні. Перший рік проект буде запущений в тестовому режимі.
Крім того, в рамках розвитку безпілотної інфраструктури, автостради будуть обладнані для пересування колон робомобілів, на них з’являться виділені смуги. На початку наступного року почнеться тестування колон безпілотників, в яких про всяк випадок сидітимуть водії. А через рік водій залишиться тільки в першому транспортному засобі в колоні.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас