У Японії визнали біткоїн офіційним платіжним засобом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Японії визнали біткоїн офіційним платіжним засобом

Фінтех і Картки
1244
Новий закон, прийнятий в Японії, дозволяє використовувати біткоїн як законний платіжний засіб. З квітня будь-яка компанія зможе отримати ліцензію на використання криптовалюти, але спершу доведеться заплатити $300 000 і пройти податковий аудит.
З квітня 2017 року влада Японії схвалить використання биткоїна в якості платіжного засобу. Для отримання ліцензії необхідно сплатити внесок у розмірі $300 000, який не повертається, навіть якщо ліцензію не видадуть. Також на рахунку компанії має бути не менше $100 000 у резервній валюті. Як зазначає Sputnik International, влада навмисно встановила високі розцінки, щоб обмежити доступ до легального ринку біткоїнів для невеликих компаній і приватних осіб.
Компанії будуть виконувати й інші вимоги, щоб довести, що вони не використовують криптовалюту в злочинних цілях. Зокрема їм доведеться проходити регулярні перевірки в податковій службі.
Вперше про таку ініціативу в Японії заговорили рік тому. Тоді правляча Ліберально-демократична партія запропонувала законопроект, який прирівнює біткоїн та інші криптовалюти до законних платіжних засобів.
Посилення регулювання пов’язане з тим, що в 2014 році володарі криптовалюти в Японії стали жертвами великого шахрайства. Обмінник біткоїнів Mt.Gox раптово припинив свою роботу, в результаті чого багато користувачів втратили великі суми. Вони не змогли вимагати компенсації в суді, позаяк біткоїни не визнавалися матеріальною власністю. У тому ж році японським банкам та іншим компаніям заборонили здійснювати операції в биткоїнах.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас