Розробники безпілотних машин йдуть з Google — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розробники безпілотних машин йдуть з Google

Фондовий ринок
693
Технологічні компанії готові платити співробітникам великі зарплати, щоб привернути до себе на роботу. Але часом висока зарплата дає зворотний ефект.
За даними Bloomberg, непомірно високі зарплати в компанії Google стали причиною звільнення ряду співробітників: їх в буквальному сенсі слова засипали грошима.
З самого початку у співробітників була незвичайна компенсаційна система, в рамках якої вони отримували дуже великі виплати в прив’язці до вартості проектів, в яких працювали. До кінця 2015 року суми зросли настільки, що першим співробітникам взагалі не доводилося більше дбати про свій матеріальний стан. За словами джерел, знайомих з ситуацією, це привело до того, що на старому місці їх більше нічого не тримало, роблячи відкритими для нових можливостей. Двоє людей назвали це явище «F-you money».
Така система виплат з’явилася ще в 2010 році, коли Google відкрила свій перший проект безпілотного транспорта. В ідеалі вона повинна була прив’язати рівень зарплат до індивідуальної продуктивності кожного співробітника. Крім готівкових зарплат, деякі отримували ще й бонуси і опціони. Через кілька років Google також впровадив мультиплікатор до сум цих бонусів, який розраховувався на основі періодичних оцінок підрозділу.
Результат співробітників з автомобільного підрозділу Google тільки посилився в 2016 році. Деякі були розчаровані темпами розвитку проекту, деяких гризли сумніви щодо нового керівника Джона Крафчика, а інші хотіли заснувати власні проекти в сфері автономного транспорту.
Екс-лідер проекту Кріс Армсон залишив компанію в серпні заради роботи над власним стартапом. Інший співробітник з первісної команди пішов і створив Otto, компанію з розробки безпілотних вантажівок, яку швидко поглинув Uber. Екс-топ автомобільного департаменту Google Брайан Салескі заснував Argo AI, яка нещодавно залучила $1 млрд від Ford Motor Co.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас