Президент Roshen розповів, як приймалося рішення про закриття фабрики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Roshen розповів, як приймалося рішення про закриття фабрики

Фондовий ринок
1037
Рішення закрити Липецьку кондитерську фабрику приймав менеджмент корпорації Roshen, а не траст, в управлінні якого перебуває компанія, повідомив в інтерв’ю президент корпорації Roshen В’ячеслав Москалевський.
“Я їх (траст – ред.) повідомив (про закриття фабрики -ред.) і все. Це було рішення менеджменту”, – сказав він.
За словами В.Москалевського, також рішенням менеджменту було 20 років тому почати бізнес в Росії.
“Запуск Липецької фабрики завжди був ініціативою менеджменту. Порошенко був там всього один раз в житті – 4 лютого 2014 року – і то тільки тому, що він мені особисто обіцяв туди приїхати. Виробництво наших цукерок ніколи не було пов’язано з політичною кар’єрою Петра Олексійовича”, – зазначив президент корпорації.
Він також уточнив, що раніше Roshen також розглядав можливість придбання фабрики в Орлі, але вибір був зроблений на користь Липецька.
На думку керівника компанії, причини закриття фабрики в Росії – не тільки економічні, але і політичні.
“Коли сам Путін на прес-конференції почав обговорювати прибутковість фабрики і т. д., я зрозумів, що вона для нього – козир у політичній грі, який можна експлуатувати постійно. А для цього він має намір тримати її в заручниках (системно продовжувати арешт на майно – ред.), щоб ми її ніяк не могли продати”, – підкреслив В.Москалевський.
Він додав, що за період роботи фабрики в Росії дивіденди від її діяльності заводилися в Україну.
“Я досі вважаю, що ті гроші, які ми завели в Україну у вигляді податків та дивідендів з Росії, – це краще, ніж нуль. Після 18 років, які я витратив на цю фабрику, так, мені знадобилося два роки для того, щоб спалити те, що я створив. Але головне, я зрозумів: на посаді Юди ми не будемо”, – пояснив президент Roshen.
За його прогнозами, з 1 квітня фабрика припинить виробляти продукцію і приблизно до 1 червня завершить її реалізацію. Логістичний центр в Росії також припинить роботу.
Як повідомлялося раніше, Roshen оголосив про майбутню зупинку роботи фабрики в Липецьку. Близько 700 осіб були повідомлені про майбутнє звільнення.
Між тим, в даний час у провадженні Арбітражного суду Липецької області розглядаються чотири справи щодо перевірок АТ “Липецька кондитерська фабрика “Рошен”, дві – щодо ТОВ “Рошен”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас