Посол ЄС назвав умову для виділення Україні 600 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Посол ЄС назвав умову для виділення Україні 600 млн євро

Казна та Політика
4224
Ухвалення закону про скасування мораторію на експорт лісу-кругляка – це умова для надання ЄС траншу в рамках нашої макрофінансової допомоги в розмірі 600 млн євро.
Про це заявив посол ЄС в Україні Хюг Мінгареллі.
“Уряд вже ретельно опрацював проект закону щодо скасування мораторію на експорт лісу-кругляка. Саме тому президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер оголосив і запропонував надати (Україні – Авт.) другий транш макрофінансової допомоги ЄС в розмірі 600 млн євро. Таким чином, це перший позитивний результат візиту прем’єра Гройсмана в Брюссель.
Зараз, очевидно, ми повинні працювати над тим, щоб переконатися, що цей новий закон буде прийнятий Радою. Ми знаємо, що багато хто з різних причин проти цього закону. Ми сподіваємося, що Україна все-таки схвалить цей закон”, – сказав Мінгареллі.
Як повідомлялося, у квітні 2015 року Верховна Рада прийняла Закон “Про особливості державного регулювання діяльності суб’єктів підприємницької діяльності, пов’язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів”, яким встановила 10-річну заборону на вивіз необроблених лісоматеріалів деревних порід (крім сосни) з 1 листопада 2015 р.. Експортувати сосну заборонено з 1 січня 2017 року.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас