Екс-голові ЦБ Іспанії пред'явили звинувачення через IPO банку Bankia — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-голові ЦБ Іспанії пред'явили звинувачення через IPO банку Bankia

Світ
107
Національний суд Іспанії висунув звинувачення проти колишнього керівника Центрального банку Іспанії Мігеля Анхеля Фернандеса Ордоньєса за невдалий вихід на IPO четвертого за величиною банку Іспанії Bankia.
За даними звинувачення, М.А.Фернандес Ордоньєс, якого багато разів попереджали про недоцільність виходу цього банку на IPO, все ж таки схвалив розміщення акцій банку на Мадридській фондовій біржі, через що міноритарії банку втратили мільйони євро.
Суд раніше висунув аналогічні звинувачення проти іспанського екс-міністра економіки і колишнього директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду (МВФ) Родріго Рато, який очолював банк під час його виходу на IPO.
Bankia був сформований в 2010 році після об’єднання семи іспанських банків, а в 2011 році акції банку були розміщені на Мадридській фондовій біржі. Через рік після виходу на IPO Bankia зіткнувся з серйозними збитками. Кримінальний розгляд у справі про шахрайство в зв’язку з лістингом почалося в 2012 році.
М.А.Фернандес Ордоньєс очолив Центробанк Іспанії в 2006 році, у відставку він подав в 2012 році, за місяць до офіційного закінчення терміну його повноважень.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас