Українцям роз'яснили популярну "страшилку" про зарплатні картки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям роз'яснили популярну "страшилку" про зарплатні картки

Фінтех і Картки
4654
Інформація про те, що українцям заборонили вільно користуватися зарплатними, а також картами для отримання стипендій і пенсій, не відповідає дійсності.
Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook повідомила керівник мережі регіональних прес-офісів ПриватБанку Інна Музичук.
Вона назвала вкиданням “сенсаційну новину”, яку минулого тижня активно поширили інтернет-ЗМІ і користувачі соцмереж, і нагадала, що насправді мова йде про постанову Національного банку України ще від 2014 року.
“Постанова НБУ, головним чином, стосується питання податкового обліку рахунку. Цей порядок жодним чином не відобразиться на питанні особистого користування карткою. Йдеться про те, що в разі, коли банк нараховує додатковий дохід на залишок коштів на карті, то на цей дохід повинен бути нарахований відсоток податку, знову ж таки, якщо цей дохід буде. Але разом із тим, згідно із законодавством зарплатні рахунки не можуть бути обкладені податками, тому зарплатний рахунок у фінансовій звітності ведеться окремо, а особистий окремо”, – написала представник прес-служби “Привату”.
Вона також пояснила суть документа НБУ на конкретному прикладі:
“Банк нараховує 10% річних на залишок на карті – фактично дохід по депозиту, і з зарплати він не вираховується. Але користувач картки може покласти на зарплатну картку та інші засоби, на які також буде нараховуватися відсоток доходу, і вже оподаткований. Тобто, для того щоб не брати зайві податки на дохід, і було ухвалено таку постанову”, – наголосили в ПриватБанку.
У сучасних банках вже давно на одній пластиковій картці користувача ведеться кілька рахунків, нагадала Музичук.
“Це як гаманець, в якому кілька різних кишень, і ви ж користуєтесь загалом гаманцем. Тож ніякої заборони користуватися зарплатними або іншими цільовими картками ніхто не вводив”, – підсумувала керівник мережі регіональних прес-офісів ПриватБанку.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас