У Києві знайшли підприємство, яке "відмило" майже 40 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві знайшли підприємство, яке "відмило" майже 40 млн грн

Кримінал
1097
Співробітники податкової міліції ГУ ДФС в Києві виявили підприємство, посадові особи якого “відмили” майже 40 млн гривень, отриманих незаконним шляхом, і ухилилися від сплати 12,75 млн гривень податків.
Про це повідомляє прес-служба ДФС.
В рамках розслідування кримінального провадження за ч.3 ст.209 та ч.3 ст.212 КК України встановлено, що столичне підприємство, яке займається неспеціалізованою оптовою торгівлею продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами, в грудні 2016 року оформило безтоварні фінансово-господарські операції з фіктивними фірмами.
Це підприємство з березня по листопад 2016 року подало звіт про відсутність діяльності, за грудень – звітності взагалі не подано. В ході подальшої перевірки встановлено, що в грудні 2016 року фігурант придбав продукти харчування у одного з фіктивних підприємств на суму майже 40 млн грн, проте в цей самий період продав інші товари понад 60 підприємствам.
“Зазначені факти свідчать про проведення фігурантом безтоварних операцій і про наявність ознак відмивання незаконних коштів”, – сказано в повідомленні прес-служби.
Крім цього, як повідомляється, зловмисники провели безготівкові розрахунки з рядом фіктивних підприємств за нібито поставку продуктів харчування. Такі дії дозволили їм ухилиться від сплати 12,75 млн гривень податків.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас