Європейська бізнес асоціація виступила проти підвищення тарифів "Укрзалізниці" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейська бізнес асоціація виступила проти підвищення тарифів "Укрзалізниці"

Фондовий ринок
331
Заплановане в цьому році підняття тарифів “Укрзалізниці” на 25% зробить українську промисловість неконкурентоспроможною. Про це йдеться в зверненні виконавчого директора Європейської бізнес асоціації (ЕВА) Ганни Дерев’янко до керівників профільних міністерств і відомств.
“Компанії – члени Комітету з логістики Асоціації не підтримують проект наказу (про підвищення залізничних тарифів на вантажоперевезення. – Ред.) в запропонованій редакції і пропонують розпочати найближчим часом відкритий діалог між представниками Мінінфраструктури, Державної регуляторної служби України, “Укрзалізниці” та інших зацікавлених органів виконавчої влади з представниками бізнес-спільноти”, – йдеться в зверненні ЕВА.
Відзначається, що підвищення тарифів “Укрзалізниці” знизить конкурентоспроможність української промисловості і підприємств АПК. За оцінками профільних експертів ЕВА, запропонована індексація залізничних тарифів зробить “негативний вплив на окремі галузі економіки України, в тому числі на середньо- і довгострокову конкурентоспроможність промисловості і агропромислового комплексу України, і може призвести до збільшення вартості автомобільних перевезень як альтернативного виду вантажних перевезень”, – йдеться в документі.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас