Стало відомо, скільки коштує українцям день роботи Ради — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, скільки коштує українцям день роботи Ради

Казна та Політика
1564
Депутати припинили ходити на роботу. В середині минулого тижня засідання скасували через велику кількість вакантних місць, а в п’ятницю під куполом були максимум 30 осіб.
Відвідуваність засідань падає: на відкриття 6-ї сесії з’явилися 365 осіб (за електронною реєстрацією). Голосувати ще вдавалося, сім законів прийняли в цілому («на піку» – 269 голосів за закон про держпідтримку дітей на лінії зіткнення).
А вже на другий день сесії з 423 осіб до зали дійшли 350, але вже на 11.00 голосували лише 230 осіб. Після перерви виявилося, що засідання потрібно закривати достроково – в залі фізично присутні лише 198 депутатів. У п’ятницю, 10 лютого, ситуація була не кращою.
«Ключова проблема Ради – фактично відсутня коаліція. Плюс, у фракцій поляризовані погляди на ключові питання – мови, блокади і розвитку непідконтрольних територій. А раз немає консенсусу, то у депутатів немає стимулу ходити на роботу. Ось дисципліна і падає, – зробив висновок політолог Вадим Карасьов. – Але виконавчій владі така Рада вигідна – вона не перехопить ініціативу з боку Кабміну і АП».
«Криза очевидна: в п’ятницю був день уряду і у депутатів не було до нього запитань. Але кожен сесійний день обходиться в більш ніж 2 млн грн», – уточнив політолог Олексій Якубін.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас