Блокування вугілля - зупинки і віялові відключення по всій країні, - Гройсман — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Блокування вугілля - зупинки і віялові відключення по всій країні, - Гройсман

Енергетика
4598
Блокування поставок вугілля з непідконтрольних Україні територій Донбасу може спричинити зупинки і віялові відключення у сфері електро- і теплопостачання по всій території країни.
Це випливає з коментаря прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.
За словами Гройсмана, боротьба з контрабандою необхідна, проте така боротьба не повинна ставити під загрозу електро- і теплопостачання громадян.
“З вугілля виробляється електроенергія і тепло. Куди поставляється це тепло? У будинки, житло, квартири громадян. Мова йде про те, що блокування поставок вугілля, якому немає альтернативи… це означає тільки одне – зупинка і віялові відключення по всій території країни. Чи потрібно до такого доводити – я думаю, що ні”, – заявив Гройсман.
При цьому Гройсман підкреслив, що згоден з необхідністю боротьби з контрабандою, як на державному кордоні, так і на лінії розмежування.
“Якщо ми запитаємо, чи є у нас довіра до українських кордонів і лінії розмежування, щодо торгівлі контрабандним товаром – у мене такої довіри немає. І тут я повністю готовий приєднатися до жорсткої боротьби проти контрабанди, але ми не повинні оголошувати жорстку боротьбу українським громадянам, у яких повинно бути світло і тепло”, – додав прем’єр.
“Якщо є питання контрабанди, – суворий публічний контроль буквально в онлайн режимі, все те, що стосується невеликої групи товарів, наприклад вугілля, і те, що потрібно для виробництва металургії в країні, треба визначити ці товари, перелік і забезпечити публічне просування в Україну”, – додав Гройсман.
Гройсман підкреслив, що багато великих українських міст опалюються саме вугіллям – Київ, Харків, Чернігів, Черкаси.
“Тому якщо хтось заявляє, що треба переходити на газ, то повинен розуміти, що це призведе до ще одного зростання цін на тепло або на електроенергію. Я взагалі вважаю, що сьогодні ціни є досить тяжкими для українських громадян”, – додав глава уряду.
Як відомо, 16 грудня бійці добровольчих батальйонів заявили, що якщо протягом семи днів усі українські військовополонені не будуть звільнені терористами, добровольці почнуть тотальну блокаду окупованих територій.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас