Американські вчені створили сонячну луску, якою можна покрити будь-які пристрої (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські вчені створили сонячну луску, якою можна покрити будь-які пристрої (фото)

Технології&Авто
2971
Розробка американських вчених дозволяє реалізувати заповітну мрію будь-якого еко-гіка – перетворити кожен пристрій на сонячну панель. Маленькі, легкі і гнучкі сонячні комірки мають наблизити еру чистої енергії, пише Inhabitat.
Схожі на зміїну шкіру сонячні панелі можуть легко покривати поверхню дронів, супутників або, наприклад, смартфонів. Засновник проекту Мурат Окандан раніше працював в Сандійських національних лабораторіях – одній з 16 лабораторій Міністерства енергетики США. Після звільнення він відкрив власну компанію mPower Technology. Тепер вона підписала договір про співпрацю з Сандійськими лабораторіями, і їй стала доступна ліцензія на використання технології MEPV, тієї, за якою створюються ті самі мініатюрні сонячні панелі.
Компанія mPower Technology займеться просуванням і поширенням технології. На масовому ринку вона отримає назву Dragon SCALE ( «Луска дракона»). Луска зможе наноситися на техніку будь-яких форм і розмірів, забезпечуючи її електроживлення.
Американські вчені створили сонячну луску, якою можна покрити будь-які пристрої (фото)
Фото: Randy Montoya/Sandia National Laboratories
Сонячна луска згинається, як папір. Її можна використовувати як портативний електрогенератор. Ці гнучкі і мініатюрні сонячні панелі обходяться набагато дешевше і в виготовленні, і при використанні. При цьому технологія більш надійна і ефективна, ніж кремнієві фотоелектричні елементи, поширені сьогодні. Але все-таки головною перевагою є гнучкість і універсальність сонячної луски. Якщо зігнути звичайний кремнієвий сонячний елемент, то зникне його працездатність, луска ж має дуже високий рівень міцності.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас