Гройсман пояснив, як Україна витратить 600 млн євро від ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман пояснив, як Україна витратить 600 млн євро від ЄС

Казна та Політика
1670
Макрофінансова допомога в розмірі 600 млн євро, яка може бути надана Україні вже в найближчі тижні за рішенням Єврокомісії (ЄК), буде направлена ​​в бюджет і зробить додатковий позитивний ефект на розвиток економіки.
Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з президентом ЄК Жаном-Клодом Юнкером.
“Ми обговорили поточну ситуацію в Україні, я поінформував президента Єврокомісії про те, що нам вдалося у другому півріччі 2016 року забезпечити макроекономічну стабілізацію. У 2017 році ми бачимо і прогнозуємо економічне зростання, позитивні сигнали розвитку економіки”, – сказав Гройсман.
За його словами, співпраця України з Євросоюзом має стратегічний характер.
“Україна дійсно долає непростий шлях змін, і головне, щоб наші громадяни відчували, що ці зміни позитивно впливають на якість їхнього життя. У цьому контексті рішення, яке сьогодні прийнято – про виділення Україні в найближчі тижні макрофінансової допомоги в розмірі 600 млн євро, а це близько 18 млрд грн – це дуже відчутна підтримка в таких непростих умовах”, – додав прем’єр.
Нагадаємо, за словами Юнкера, в найближчі тижні Київ отримає від Євросоюзу 600 мільйонів євро – це другий транш макрофінансової допомоги від Європейського Союзу.
“Україна в останні 2-3 роки провела багато реформ. Ми розуміємо, що це величезні зміни в порівнянні з 20-річною ситуацією. Ми знаємо, що просувається законопроект про деревину. І мені здається, цього досить для того, щоб виділити 600 млн євро, яких очікують українці “, – зазначив Юнкер.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас