Фахівці JDI створили прозорий дисплей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фахівці JDI створили прозорий дисплей

Технології&Авто
441
Фахівці Japan Display Inc (JDI) створили прозорий дисплей з дуже високим коефіцієнтом пропускання світла в 80%. Розробка добре підходить для додатків доповненої або змішаної реальності.
У вимкненому стані це звичайна прозора панель, що нагадує злегка тоноване скло, а у включеному на екрані з’являються кольорові зображення.
Такого високого значення коефіцієнта світлопропускання вдалося досягти за рахунок застосування нової структури без поляризаційного і кольорового фільтрів. Моделі попереднього покоління з цими фільтрами характеризувалися прозорістю всього 10-30%.
Схоже, в даному випадку мова йде про РК-панелі, хоча JDI цього прямо не вказує. Прототип створеного фахівцями компанії прозорого дисплея має розмір 4 дюйми по діагоналі і роздільну здатність 300х300 пікселів (117 PPI).
За словами JDI, для виготовлення прозорих дисплеїв технологія LCD підходить більше, ніж OLED. Прозорість OLED дисплеїв не перевищує 45%. Крім того, прозорі дисплеї OLED програють своїм аналогам, виконаним за технологією LCD, за коефіцієнтом світлопропускання.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас