Україна готова заплатити за зберігання скіфського золота в Голландії - Мін'юст — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна готова заплатити за зберігання скіфського золота в Голландії - Мін'юст

Світ
283
Київ перерахує голландському музею компенсацію за зберігання експонатів скіфського золота після остаточного вступу в силу рішення суду на користь України.
Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко.
“Суд присудив компенсувати витрати місцевого музею за зберігання цієї колекції, там було рішення суду першої інстанції, яке може бути оскаржене тією стороною. Як тільки рішення вступить в законну силу, можу це офіційно підтвердити, уряд України виділить кошти з наших ресурсів з резервного фонду або фонду чи бюджету міністерства культури, щоб оплатити витрати на зберігання і повернення, транспортування цих цінностей на територію України”, – сказав міністр.
Нагадаємо, в середині грудня 2016 року окружний суд Амстердама вирішив повернути в Україну колекцію скіфського золота, вивезеного на виставку до анексії Криму Росією. Суд постановив, що Крим не є суверенною державою і не може претендувати на скарби як культурну спадщину.
Скіфське золото знаходиться в Нідерландах з лютого 2014 р.. Воно було привезено на виставку “Крим – золотий острів у Чорному морі”. Після анексії півострова в Голландії призупинили процедуру повернення експонатів до рішення суду.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас