Платіжки за опалення перерахують для 48 тис. киян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Платіжки за опалення перерахують для 48 тис. киян

Особисті фінанси
1698
Житлово-комунальна інспекція при Київській міській державній адміністрації (КМДА) прийняла рішення про перегляд нарахувань за опалення для 48 тис. киян. Про це повідомила прес-служба Київської міської ради.
Інспекція розглянула 203 звернення з приводу високих нарахувань за теплопостачання за останній місяць.
Типові причини високих рахунків за опалення:
- Період нарахувань більше одного календарного місяця;
- Невідповідність опалювальних площ;
- Ненадання жителями показань квартирних лічильників;
- Зняття показань теплових лічильників ПАТ “Київенерго” без залучення представників будинків.
“За три тижні цілодобової роботи інспекції були з’ясовані основні порушення і на сьогодні прийнято рішення про перерахунок 48-ми тисячам київських сімей”, – повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.
На пленарному засіданні Київради мер столиці Віталій Кличко зобов’язав ПАТ “Київенерго” та ТОВ “Євро-реконструкція” надати киянам доступ до зняття показів будинкового лічильника, щоб забезпечити прозорість нарахувань за тепло в кожному будинку столиці. Мер також зазначив, що “Київенерго” припинить практику нарахувань за опалення більш ніж за один календарний місяць.
Нагадаємо, що в грудні 2016 року “Київенерго” змінило період зняття показників будинкових лічильників опалення – з 19-25 чисел на 25-30 числа. Через це розрахунковий період в грудні збільшився до 35 днів і відповідно зросли рахунки за опалення. Це була разова ініціатива, щоб полегшити розрахунок платіжок для субсидіантів.
Що стосується невідповідності опалювальних площ, то через добудовування мансард і балконів, на яких жителі встановлюють додаткові батареї, збільшується загальне споживання тепла будинком і відповідно зростають рахунки за опалення.
Через несвоєчасну передачу даних квартирних лічильників споживачі без лічильників отримують великі платіжки. Від загального споживання будинку (зафіксованого будинковим лічильником) віднімаються сумарні показники всіх квартирних лічильників. А різниця розподіляється між квартирами без лічильників пропорційно до опалювальної площі.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас