ФГВФО не може продати 32 АЗС WOG через судову заборону (доповнено) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО не може продати 32 АЗС WOG через судову заборону (доповнено)

Кредит&Депозит
1163
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб не може продати 32 автозаправних станції під брендом WOG через судову заборону.
Про це в ході прес-конференції повідомила директор департаменту консолідованих продажів і управління активами фонду Юлія Берещенко.
“На перші торги з цього активу було 2 покупці, вони були заявлені на СЕТАМ. Їх відхилив сам СЕТАМ, їх не задовольнила документація по гарантійним умовам. Що стосується судових заборон – там не одна судова заборона, за якою блокується продаж. Заборони з’являються із завидною регулярністю”, – сказала Берещенко.
За її словами, заборони накладаються з різних причин.
“Використовуються підстави, починаючи від того, що суди встановлюють заборону як забезпечення за позовом, і закінчуючи тим, що по кредиту є рішення про реструктуризацію кредиту. Тому суд вважає неможливим продавати цей кредит”, – заявляють у фонді.
Берещенко зазначила, що дані позови подають різні контрагенти.
Однак Фонд гарантування не може піти на реструктуризацію цього кредиту, і єдиним варіантом, який залишається, є продаж активу.
Як повідомлялося, в липні 2016 року Фонд гарантування вкладів виставив на продаж права вимоги за кредитами із заставою 32 АЗС і комерційної нерухомості в Києві.
На початок травня минулого року загальна заборгованість за договорами перевищила 1 млрд гривень.
Початкова ціна лота (включає 2 кредити) становила 849 млн гривень.
Спочатку торги мали відбутися на електронному майданчику СЕТАМ 23 серпня, але були визнані такими, що не відбулися, оскільки до них був допущений тільки 1 учасник.
Повторний аукціон був призначений на 15 вересня, але 2 вересня торги були припинені, а 8 вересня стало відомо, що Фонд гарантування вкладів змінив торговий майданчик на Аграрну біржу.
Торги на Аграрній біржі, заплановані на 26 вересня, не відбулися через судову заборону за клопотанням ТОВ “Літойл”.
Генеральний директор ДП «СЕТАМ» Віктор Вишньов прокоментував порталу Finance.UA дану ситуацію.
“Ми поінформували Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, що, відповідно до вимог Фонду, при торгівлі кредитами необхідно, щоб здійснювався допуск тільки фінансових компаній до участі у торгах, де торгується право вимоги. Відповідно на ці торги подали заявки та сплатили гарантійний внесок дві компанії. Однак одна з компаній в обхід правил, які узгоджені з Фондом гарантування вкладів, подала виключно заявку, але не надала копію документа, який вказує на те, що вона має статус фінансової компанії. Тому ми її не могли допустити до торгів. Це була вимога Фонду гарантування вкладів, а ми виконували лише вимоги Фонду і перевіряли документацію. Про це ми Фонд повідомили», – повідомляє Вишньов.
За словами Генерального директора ДП «СЕТАМ», саме тому, навіть незважаючи на те, що гарантійний платіж зайшов, сама компанія допущена була.
«Друга компанія повністю відповідала умовам і могла була бути допущена до торгів, але знову ж таки, відповідно до правил Фонду, торги можуть відбутися тільки за наявності двох допущених компаній. Оскільки до участі в торгах була допущена лише одна компанія, торги автоматично вважаються такими, що не відбулися, тому що одна компанія не могла торгуватися».
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас