Росія візьме білоруські продукти "під конвой" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія візьме білоруські продукти "під конвой"

Світ
918
Россільгоспнагляд пообіцяв відслідковувати білоруську продукцію від пункту перетину адміністративного кордону до місця її реалізації.
Про це повідомляється на офіційному сайті відомства.
У Россільгоспнагляді відзначили, що такий захід було вирішено ввести на прохання білоруської сторони, оскільки раніше в Мінську неодноразово висловлювали думку, що вся продукція невідомого походження, нібито надходить з Білорусі, насправді є фальсифікатом, виготовленим на території Росії.
«Це (відстеження продукції Россільгоспнаглядом – ред.) дозволить уникнути претензій білоруської сторони, оскільки весь шлях буде простежуватися в інформаційних системах «Аргус» і «Меркурій», – підкреслили у відомстві, додавши, що для цього в спеціальному розділі інформаційної системи «Аргус» буде організований облік підконтрольних Держветнагляду товарів, що надходять з Білорусі.
Россільгоспнагляд також повідомив, що рішення про подальше використання тваринницької продукції, що надійшла з Білорусі, керівникам російських органів управління ветеринарією необхідно буде приймати після перевірки наявності інформації про проходження партії через кордон в автоматизованій системі «Аргус».
Напередодні в Россільгоспнагляді заявили, що Білорусь не забезпечує потрібного ветеринарного контролю своєї продукції, і у ввезеній з території цієї країни яловичини постійно виявляються небезпечні мікроорганізми. У відомстві підкреслили, що якщо в Мінську не приймуть екстрених заходів для посилення контролю якості, Росія може обмежити її імпорт з усієї території Білорусі.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас