У Європі введуть єдині стандарти для електрозаправок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Європі введуть єдині стандарти для електрозаправок

Енергетика
801
Найбільші оператори станцій підзарядки електромобілів створили об’єднання, мета якого – сформувати в Європі мережу електрозаправок з єдиними стандартами. Також компанії планують підвищити потужність станцій і зробити їх більш доступними.
На європейському ринку більшість операторів електрозаправних станцій працює лише на території певної держави. Наприклад, мережа Fastned доступна тільки в Голландії, а Grønn Kontakt – тільки в Норвегії.
П’ять найбільших компаній об’єдналися для створення єдиної інфраструктури. У союз увійшли Grønn Kontakt, Fastned, австрійська Smatrics, французька Sodetrel і швейцарська GOtthard FASTcharge. В цілому ці компанії володіють 500 станціями швидкої зарядки постійним струмом (DC fast-charging) в шести країнах.
Оператори планують ввести єдині стандарти і створити щось на зразок роумінгу для заправки електромобілів. До кінця року електрозаправні станції оформлять єдині стандарти в шести європейських країнах. При переміщенні по Європі власники електромобілів зможуть користуватися однаковими системами електрозаправки. Більшість компаній також планує підвищити швидкість заряджання. Fastned підвищить потужність станцій до 300 кВт, а GOtthard недавно ввела в експлуатацію АЗС потужністю 150 кВт.
У листопаді про будівництво мережі надшвидких станцій підзарядки електромобілів оголосили п’ять найбільших виробників автомобілів – BMW, Daimler, Ford, Audi і Porsche. Вони планують встановити по всій Європі 400 станцій потужністю 350 кВт кожна, що дозволяє зарядити електрокар на 300 км шляху всього за 20 хвилин. Також будівництвом мережі швидкісних АЗС займається проект Ultra E. Подібні заходи дозволять Європі підготуватися до масового поширення електромобілів, кількість яких до кінця минулого року досягла майже півмільйона.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас