Блокчейн завоює фінансовий світ до 2020 року - звіт Infosys — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Блокчейн завоює фінансовий світ до 2020 року - звіт Infosys

Технології&Авто
1377
Фінансові організації все частіше інвестують в блокчейн, а близько половини банкірів очікують широкого поширення технології через три роки.
Про це повідомляє звіт Infosys і LTP «Технологія блокчейна: від хайпа до реальності».
За даними Infosys і LTP, в 2017 році 50% фінансових організацій інвестують або планують інвестувати в блокчейн. Половина банків працюють з фінтех-стартапами для впровадження цієї технології. Середній розмір інвестицій в блокчейн в цьому році складе $1 млн.
При складанні звіту аналітики консультувалися зі 100 представниками фінансової індустрії, повідомляє Gadgets Now. Опитування показало, що 33% банкірів очікують комерційного застосування блокчейна вже в 2018 році, а майже 50% впевнені, що технологія стане мейнстрімом до 2020 року.
Розподілений реєстр – блокчейн – дозволяє відстежувати дані про транзакції без контролю будь-яких корпорацій або державних органів.
Банки і фінансові компанії все частіше інвестують в блокчейн, щоб скоротити витрати на проведення операцій та зробити процес транзакцій більш швидким і прозорим. Прикладом може послужити торгова угода британського банку і ізраїльського стартапу Wave, яку вдалося провести менш ніж за 4 години, хоча зазвичай процес триває 7-10 днів.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас