НБУ стверджує, що не присвоював МФО банкам на окупованих територіях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ стверджує, що не присвоював МФО банкам на окупованих територіях

Фондовий ринок
411
Національний банк заявляє, що інформація про присвоєння МФО (код банку) “центральним банкам” так званих ДНР/ЛНР не відповідає дійсності.
“Національний банк і українська банківська система не здійснюють діяльність на території самопроголошених так званих ЛНР-ДНР. НБУ також не регулює діяльність банківських установ на непідконтрольних Україні територіях”, – йдеться в повідомленні.
Нацбанк нагадав, що здійснення всіх видів фінансових операцій в населених пунктах, які не контролюються українською владою, було призупинено в 2014 році.
Раніше про нібито присвоєний НБУ коді МФО так званому “Центральному резервному банку ДНР” повідомив редактор телепрограми “Гроші” Олександр Дубинський.
У Нацбанку відзначили, що перевірити код банку (МФО) та дізнатися більш детальну інформацію про суб’єкта, якому він належить, можна на офіційній сторінці НБУ в довіднику банків України, згідно з яким вказаний журналістом код не використовується.
“Також звертаємо увагу, що використання “центральними банками” так званих ДНР-ЛНР фінансових термінів подібних до тих, що використовує українська банківська система, не може доводити факт співпраці з НБУ”, – підкреслюється в заяві регулятора.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас