Скандал в українському небі: Київ і Мінськ домовилися про компенсацію за повернення літака — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скандал в українському небі: Київ і Мінськ домовилися про компенсацію за повернення літака

Світ
1055
Питання з компенсацією за повернення борту “Бєлавіа” в Жуляни врегульовано.
Про це заявив генеральний директор ВАТ “Авіакомпанія “Бєлавіа” Анатолій Гусаров, передає БЕЛТА.
“Це питання врегульоване до взаємовигідного порозуміння двох сторін.
Проблема закрита, компенсаційний механізм знайдено з урахуванням законодавства і України, і Білорусі. За сумою, яку ми пред’являли українській стороні, знайдений варіант компенсації, нас це повною мірою задовольнило”, – підкреслив він.
Гендиректор “Бєлавіа” пояснив, що конфлікт був врегульований за допомогою угоди з “Украерорухом” про рівень якості обслуговування (Service level agreement). “У рамках цієї угоди і було вирішено питання”, – зазначив він.
Як повідомлялося, 21 жовтня 2016 року Служба безпеки України змусила пасажирський літак компанії «Бєлавіа», який вилетів з аеропорту «Київ» (Жуляни) в Мінськ, повернутися до Києва. Причиною дій СБУ була присутність на борту літака громадянина Вірменії Артура Мартиросяна, прихильника антимайдану.
Підозрюваного зняли з літака і обшукали. Борт вилетів до Мінська після дозаправки, а чоловіка через кілька годин правоохоронці відпустили – він прибув до Мінська іншим авіалайнером.
Білорусь на офіційному рівні вимагала від України вибачень і грошової компенсації збитку. 24 листопада 2016 року заступник генерального директора з маркетингу та зовнішньоекономічної діяльності «Бєлавіа» Ігор Чергінець заявив, що питання про виплату компенсації за повернення лайнера в київський аеропорт «Київ» знаходиться в стадії опрацювання.
За матеріалами:
БЕЛТА - Новини Білорусь
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас