Національний банк бачить два цивілізовані шляхи відходу російського капіталу з української банківської системи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Національний банк бачить два цивілізовані шляхи відходу російського капіталу з української банківської системи

Казна та Політика
5326
Національний банк України бачить два цивілізовані шляхи відходу російського капіталу з української банківської системи: продаж або поступове скорочення присутності на ринку.
Про це заявила заступник голови НБУ Катерина Рожкова на брифінгу.
Вона нагадала, що на українському ринку є п’ять банків з російським капіталом, і зазначила, що з 2014 року їхні активи скорочуються. «Для них є два шляхи – або знайти нового власника, або поступово скорочувати свою присутність на ринку», – сказала Рожкова. За її словами, на сьогодні російські банки шукають покупців, в них працюють куратори НБУ, які контролюють операції фінустанов.
Крім того, як зазначила Рожкова, російські банки скорочують обсяги вкладень і працюють в режимі обмежень. Представник НБУ підтвердила, що в банках з російським капіталом дійсно є кредити українських державних компаній.
«Ми обговорювали це питання з профільним міністерством. Для того, щоб цієї залежності не було, потрібно або погасити кредити, або перекредитувати їх в іншому банку», – пояснила Рожкова.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас