Місцева влада компенсувала понад 4 мільйони за "теплими" кредитами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Місцева влада компенсувала понад 4 мільйони за "теплими" кредитами

Казна та Політика
255
Місцева влада в регіонах України компенсувала 4,4 мільйона гривень учасникам державної програми з енергоефективності, які взяли “теплі” кредити.
Про це повідомила прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження.
“Важливо те, що місцева влада виконує взяті на себе зобов’язання і продовжує відшкодовувати громадянам частину суми або відсотків за “теплими” кредитами. Так, в січні 2017 року через місцеві бюджети населенню та ОСББ виплачено 4,4 мільйона гривень додаткової фінансової допомоги на утеплення житла”, – цитує прес-служба голову Держенергоефективності Сергія Савчука.
Згідно з повідомленням, завдяки укладеним тісним партнерським зв’язкам з Держенергоефективності вже третій рік місцева влада розробляє і приймає програми додаткової фінансової допомоги населенню та ОСББ на енергоефективні заходи в рамках державної програми “теплих кредитів”. На сьогодні в Україні працює 199 таких програм.
 Як повідомлялося, на початку квітня 2015 року уряд прийняв програму компенсації 20-40% вартості кредитів на заходи з підвищення енергоефективності. Кабінет міністрів України заклав в державний бюджет на 2017 рік 400 мільйонів гривень на реалізацію програми з видачі населенню “теплих” кредитів.
Механізм фінансування “теплих” кредитів передбачає відшкодування 20% суми кредиту (але не більше 12 тисяч гривень) для громадян при заміні газових котлів, 35% суми кредиту (але не більше 14 тисяч гривень) на енергоефективне обладнання і матеріали для фізичних осіб, 40% тіла кредиту (але не більше 14 тисяч гривень у розрахунку на одну квартиру) на енергоефективне обладнання і матеріали для ОСББ і житлово-будівельних кооперативів.
При цьому громадянам, які отримують субсидію, компенсується 70% суми кредиту. Місцеві органи влади також підключаються до цієї програми і розробляють власні програми по відшкодуванню населенню частини тіла кредиту або відсотків на реалізацію енергоефективних заходів. Це дозволяє населенню брати участь відразу в декількох програмах енергоефективності.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас