Вища рада правосуддя спростила арешт суддів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вища рада правосуддя спростила арешт суддів

Казна та Політика
842
Вища рада правосуддя у вівторок прийняла зміни до Регламенту, які дозволяють невідкладно розглядати подання про надання згоди на утримання судді під вартою або арештом.
Про це повідомляється на сайті Вищої ради правосуддя.
“Сьогодні Вища рада правосуддя прийняла зміни до Регламенту щодо надання згоди на утримання судді під вартою або арештом. Подання Генеральної прокуратури, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про надання згоди на обрання запобіжного заходу, пов’язаного з обмеженням свободи, Рада розглядатиме негайно.
Ці зміни в Регламент Ради дають можливість суду, зі свого боку, розглянути це питання в термін, передбачений Кримінальним процесуальним кодексом України, тобто протягом 72 годин з моменту затримання особи”, – прокоментував рішення голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк.
За його словами, в разі необхідності засідання Вищої ради правосуддя будуть проводитися у вихідні або святкові дні.
“Відповідно до прийнятого рішення подання про надання згоди на затримання судді, утримання його під вартою або арештом розглядається Радою не пізніше ніж через п’ять днів з дня його отримання.
Подання про надання згоди на утримання під вартою або арештом відносно судді, який затриманий під час або відразу ж після скоєння тяжкого або особливо тяжкого злочину, розглядається невідкладно після надходження подання в межах термінів, визначених Кримінальним процесуальним кодексом України”, – йдеться в повідомленні на сайті ВРУ.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас