Україна обговорила з ЄС отримання фінансової допомоги обсягом 600 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна обговорила з ЄС отримання фінансової допомоги обсягом 600 млн євро

Казна та Політика
391
Під час робочого візиту до Брюсселя віце-прем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе зустрілася з віце-президентом ЄК з питань євро та соціального діалогу, фінансової стабільності, фінансових послуг та Союзу ринків капіталу Валдісом Домбровскісом.
Зустріч стала продовженням низки інтенсивних контактів між Україною та ЄС, проведених з метою узгодження практичних кроків із залучення фінансової підтримки ЄС для забезпечення процесу реформ в Україні.
Сторону ЄС було поінформовано про поточну ситуацію на Донбасі та заходи, яких вживає Уряд України для уникнення гуманітарної катастрофи в районі Авдіївки через активізацію обстрілів цього району підтримуваними Росією бойовиками з використанням важкої артилерії, що зокрема призвело до численних людських жертв та пошкодження критичної інфраструктури. Віце-президент ЄК засудив порушення режиму припинення вогню бойовиками і наголосив на необхідності повного виконання Мінських домовленостей.
Сторони також обговорили останні досягнення України на шляху реформ, стан співпраці з міжнародними фінансовими інституціями, а також прогрес, досягнутий нашою державою у виконанні ключових критеріїв, необхідних для виділення другого траншу макрофінансової допомоги ЄС обсягом 600 млн євро.
“Рівень стабілізації макрофінансової ситуації в Україні відповідає усім вимогам, необхідним для продовження діалогу щодо отримання другого траншу в рамках фінансової допомоги”, — сказав В.Домбровскіс.
Єврокомісар запевнив українську сторону, що процедуру виділення згаданих коштів макрофінансової допомоги буде розпочато відразу після виконання Україною відповідних домовленостей з ЄС.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас