Продадуть своїм: кому продадуть українську "дочку" Сбербанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продадуть своїм: кому продадуть українську "дочку" Сбербанку

Фондовий ринок
2632
Щоб мінімізувати небезпеку заборони працювати в Україні “Сбербанк Росії” змінює власників українського філіалу.
Українську “дочку” ПАТ “Сбербанк” збираються продати латвійському банку – щоб нав’язати думку, що банк більше не є російським. Проте кінцевим бенефіціаром все одно буде бізнесмен з Росії.
Про це на своїй сторінці в Facebook написав позафракційний народний депутат України Борислав Береза.
“Щоб мінімізувати небезпеку заборони працювати в Україні “Сбербанк Росії” змінює власників українського філіалу. Українська філія “купує” приватний латвійський банк “Norvik bankа”, а за фактом довірені Кремлю бізнесмени”, – написав депутат.
Береза зазначив, що в грудні 2013 року 50% плюс одну акцію Norvik banka придбав партнер лондонського інвестиційного фонду G2 Capital Partners Григорій Гусельніков. Після завершення операції Юрію Шапурову належали 18,4 % акцій, а іншим акціонерам — в загальній складності 31,6 % акцій банку.
До липня 2014 Гусельніков наростив частку в капіталі до 83,63 % і на сьогодні цей банк контролюють російські власники. “В результаті нам готуються розповісти, що це вже інший банк. Не російський, а зовсім навпаки. Європейський. Але якщо Кремль назвати Капітолієм, то він своїй суті не змінить. Зі “Сбербанком Росії” так само”, – підкреслив він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас