Данилюк пояснив, навіщо приватизувати державні банки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилюк пояснив, навіщо приватизувати державні банки

Казна та Політика
1585
Частка держави в банківському секторі України після націоналізації Приватбанку перевищила 50%, тому Мінфін і Нацбанк розробляють нову стратегію регулювання ринку.
Про це заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк.
“Коли частка держави в банківському секторі становить 55%, це дещо змінює підхід. Повинна бути змінена стратегія – і ми зараз працюємо над цим. Також будемо залучати зовнішніх консультантів. Це не питання окремого банку – “Привату” або “Ощаду”. Для нас як держави це питання частки до 55%. Ми повинні її оптимізувати. Ми повинні зробити так, щоб гроші там використовувалися ефективно”, – пояснив Данилюк.
На думку голови Мінфіну, найближчим часом держава при можливості повинно приватизувати як мінімум частина державної частки в банківській сфері.
“Як би ми не старалися, приватний сектор забезпечить більш якісне управління. Держава існує не для того, щоб керувати банками. Повинні бути професійні гравці, які при жорсткій регулювання з боку Національного банку не допустять ситуацій, які мали місце в Приватбанку та інших банках”, – вважає Данилюк.
Міністр сподівається, що на ринок прийдуть професійні гравці з великим досвідом, які відновлять кредитування приватного сектору на вигідних умовах. “Без цього розвиток економіки буде відбуватися досить повільно”, – упевнений міністр.
Нагадаємо, в грудні 2016 року за 72 години держава націоналізувала найбільший банк України – ПриватБанк. Причиною такого кроку в Мінфіні і НБУ назвали серйозні проблеми з капіталом фінустанови. Екс-власник “Привату” Ігор Коломойський, у свою чергу, вважає, що банк був “убитий” НБУ.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас