Apple, Facebook, Google і ще 94 компанії США оскаржують імміграційний указ Трампа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple, Facebook, Google і ще 94 компанії США оскаржують імміграційний указ Трампа

Фондовий ринок
625
Найбільші компанії США, включаючи гігантів високотехнологічного сектору – Apple, Microsoft, Ebay, Google, Facebook, Twitter, направили висновок щодо негативного впливу імміграційного указу президента США Дональда Трампа на їхню діяльність в апеляційний суд дев’ятого округу США в Сан-Франциско.
Всього під документом підписалися 97 компаній, які виступають як amici curiae (від лат. “друзі суду”) – незалежні сторони, які можуть відчувати на собі наслідки судових рішень, не будучи при цьому учасниками процесу. До числа таких сторін увійшли також Ebay, Intel, Netflix, Twitter, Levi Strauss, Uber і Lyft.
“Указ являє собою істотний відхід від принципів справедливості та передбачуваності, які визначали імміграційну систему США протягом більш ніж 50 років, – йдеться в документі. – Указ президента відходить від цих принципів і в результаті завдає значної шкоди американському бізнесу, інноваціям та зростанню”.
Як стверджують компанії, нові імміграційні правила ускладнюють прийняття на роботу і утримання частини співробітників американських компаній і підривають їхню господарську діяльність. Отже, така політика Білого дому загрожує перенесенням робочих процесів за межі Сполучених Штатів, додають вони.
Видання Politico звертає увагу на те, що під цією заявою відсутні підписи IBM і Tesla – гендиректори цих компаній входять до складу консультативної ради при Д.Трампі.
Як повідомлялося, Д.Трамп 27 січня підписав указ “Про захист нації від в’їзду іноземних терористів в США”, який забороняє в’їзд в США громадянам семи переважно мусульманських країн (Іраку, Ірану, Ємену, Лівії, Сирії, Сомалі, Судану) на 90 днів. Також указ передбачає призупинення програми прийому біженців на 120 днів, в тому числі сирійських – на невизначений період.
За матеріалами:
The Verge
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас