Lukoil продає свій хімзавод в Україні Коломойському — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Lukoil продає свій хімзавод в Україні Коломойському

Фондовий ринок
2546
Російський Lukoil продає більше 25% Карпатнафтохім (Івано-Франківська область) компанії Techinservice Limited, яку пов’язують з Ігорем Коломойським і депутатом від Народного Фронту Андрієм Іванчуком.
Про це йдеться на сайті Антимонопольного комітету.
“Надано дозвіл фізичній особі – громадянину України – на опосередковане (через компанію Xedrian Holding Ltd) придбання акцій компанії Lukoil Chеmical B.V., що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління компанії”, – йдеться в повідомленні.
Ім’я фізичної особи в повідомленні АМКУ не зазначено.
Українські новини повідомляють, що Xedrian Holding пов’язана з власником Ferrexpo Костянтином Жеваго.
Згідно з реєстром юридичних осіб Кіпру, директором компанії Xedrian Holding Limited вказана кіпрська Hakamol Services Limited. У свою чергу директорами Hakamol Services Limited, згідно з реєстром, є Марія Лозар Ыраклесус, Міхаліс Карампелыас, Караламбас Караламбоус і Євгенія Кіпріану.
Як зазначає агентство, ці ж чотири фізичні особи є номінальними власниками компанії Fevamotinico micro, підконтрольної Костянтину Жеваго. Зокрема, Fevamotinico належить 51% акцій Ferrexpo.
Також, АМКУ дав дозвіл британській Techinservice Limited на придбання більше 25% Lukoil Chеmical B.V., яка опосередковано володіє заводом Карпатнафтохім, який простоює з 2012 року.
В інтерв’ю “Українській правді” Ігор Коломойський заявив, що володіє Техінсервісом разом з впливовим депутатом від Народного фронту Андрієм Іванчуком.
Іванчук в свою чергу неодноразово заперечував причетність до компанії.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас