Google закриває свій проект платежі «без рук» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google закриває свій проект платежі «без рук»

Енергетика
774
Google анонсував закриття свого проекту Hands Free – експериментального платіжного додатка, за допомогою якого споживачі могли оплачувати товари і послуги лише сказавши касиру «I’ll pay with Google» («Я заплачу з Google»). Проект офіційно закриється 8 лютого.
Програму було запущено для користувачів пристроїв на базі iOS і Android в березні минулого року. Принцип роботи програми полягає у наступному:
— у додатку зберігаються платіжні дані та фото користувача,
— потім торговець за допомогою Bluetooth і Wi-Fi, визначає, що смартфон покупця знаходиться на території магазину,
— щоб оплатити покупку, необхідно просто сказати касиру «I’ll pay with Google»,
— перед тим як підтвердити транзакцію, касир звіряє обличчя споживача з раніше завантаженою фотографією в додатку, яка відображається в його системі.
При запуску Hands Free у планах Google було забезпечити здійснення платежів повністю з допомогою технології розпізнавання облич, що зараз, у зв’язку з закриттям проекту, не є можливим.
Та все ж Google не полишає спроби досягти своєї мети. У компанії повідомили, що отримали максимальну користь із тестування проекту Hands Free і в майбутньому мають намір зробити технологію доступною для більшої кількості користувачів і розширити його географію, адже Hands Free обмежився районом South Bay в Сан-Франциско.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас