МЕРТ пропонує новий порядок категоризації готелів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЕРТ пропонує новий порядок категоризації готелів

Світ
382
Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) пропонує запровадити нову процедуру категоризації готелів і засобів тимчасового розміщення за декларативним принципом.
Проект відповідної постанови “Про затвердження Порядку встановлення та зміни категорій об’єктам туристичної інфраструктури” представлений для обговорення на веб-сайті міністерства.
Як написав на своїй сторінці у Facebook директор департаменту туризму і курортів МЕРТ Іван Ліптуга, метою документа є спрощення умов для діяльності власникам готелів та створення передумов для детінізації готельного бізнесу.
“Проект викликав у наших колег суперечливу реакцію, готельєри висловилися “ЗА”, органи з сертифікації та громадські “ПРОТИ”!”, – написав він.
Як він пояснив, згідно з чинним законодавством та порядком, віднесення готелів до тієї чи іншої категорії зірок є обов’язковим.
При цьому, за його словами, добровільна сертифікація послуг з тимчасового розміщення є необхідною умовою для отримання категорії, що автоматично робить добровільну процедуру обов’язковою”.
“За даними Державної служби статистики на кінець 2015 року в Україні функціонували 4341 об’єкт колективного розміщення, з яких 2478 – готелі. При цьому за весь час існування процедури обов’язкової категоризації в Україні її пройшли лише 243 готелі (10%), яким видані свідоцтва про встановлення категорії п’ять зірок– 32; чотири – 64; три – 91; дві – 30; одна – 29”, – розповів ВІ.Ліптуга.
Він також стверджує, що процедура сертифікації займає тривалий час і є дорогою.
Крім того, на його думку, чинний стандарт є застарілим та не дозволяє здійснювати якісну оцінку відповідності об’єктів турінфраструктури з урахуванням сучасних тенденцій розвитку готельного бізнесу.
“Як наслідок складної процедури переважна більшість готелів (90%) діють без необхідного свідоцтва про встановлення категорії, чим грубо порушують вимоги чинного законодавства”, – додав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас