Fitch знизило рейтинги 18 турецьких банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch знизило рейтинги 18 турецьких банків

Світ
172
Міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) в іноземній валюті 18 банків Туреччини слідом за зниженням суверенного рейтингу країни.
Як пише видання, довгострокові РДЕ в національній валюті 12 банків також були знижені, ще у шести – підтверджені. Прогноз за рейтингами всіх банків стабільний.
Зокрема, були знижені довгострокові РДЕ в іноземній валюті таких банків, як Ziraat Bankasi A.S. (Ziraat), Turkiye Halk Bankasi A.S. (Halk), Turkiye Vakiflar Bankasi T.A.O. (Vakif), Turkiye Sinai Kalkinma Bankasi A.S. (TSKB), Turkiye Kalkinma Bankasi A.S. (TKB) и Turkiye Ihracat Kredi Bankasi AS (Turk Eximbank). Їх рейтинги були знижені до “BB +” з “ВВВ-”.
“Рейтингові дії слідують за пониженням суверенного довгострокового РДЕ Туреччини в іноземній валюті до “BB+” з “BBB-” 27 січня”, – йдеться у повідомленні.
Крім того, агентство відзначає, що зниження рейтингів банків відображає ослаблення операційного середовища в Туреччині і зменшення ймовірності того, що країна зможе надавати підтримку банкам у разі потреби.
Агентство відзначає, що РДЕ і боргові рейтинги всіх 18 банків чутливі до можливих змін суверенних рейтингів і подальшого ослаблення операційного середовища. Підвищення РДЕ будь-якого з цих банків малоймовірно без підвищення суверенного рейтингу Туреччини.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас